Appellen om å støtte “Moses”

Kjære søsken i Kristus, lederne og medlemmene i SDA Norge. Mange teologer og vanlige medlemmer i SDA samfunnet forsøker å dra oppmerksomheten til det faktumet at det foregår en åpen motstand fra noen få divisjoner mot SDA øverste ledd, Generalkonferansens hovedforsamling, i forbindelse med kvinnelig ordinasjon. Vi bruker ingen egen teologi, fører ikke fram egen vilje eller kulturelle synspunkter, men den offisielle Position 1, som står bak resultatene av GC avstemningen i 2015. Det er trist å se at motstanden har kraftig økt i det siste i vår menighet. Vi er lojale mot Kristus og derfor til vårt øverste ledd som uten tvil er ledet av Kristus. I Åpenbaringsbok ga Han aldri noen grunner til adventistene å tro at Han har forlatt oss som én verdensomspennende organisasjon. Grunnet motstanden, føler vi behovet har meldt seg at vanlige medlemmer blir engasjert og støtter moderne «Moses» som er en generalforsamling av delegatene samlet fra hele verden. Vi ber våre ledende søsken om å sørge for at unionen og divisjonen vår støtter GC i deres 1990, 1995 og 2015 avgjørelser, både i praksis og i ordinasjonsteologi. Nå foregår det en offisiell forsoningsprosess frem til oktober 2017, mellom GC og divisjonene som er i motstand. SDA regelverket tillater ikke enhetene å vike av fra gjeldende GC Policy, og vi håper at forsoningsprosessen bærer sine gode frukter.

Denne eposten gransker i mange detaljer alle påstandene sendt ut til de adventistiske pastorene i Norge 7.juni.2017 og publisert i www.adventist.no 08.juni.2017. Artiklene skrevet i Juni hadde til formål å tilbakevise noen artikler fra vår rollene.no hjemmeside. Vi er glad i alle dere, inkludert opponentene og kvinnelige og mannlige pastorene og forstandere i Norge, og ønsket i utgangspunktet ingen debatt. Jeg har aldri tatt del i noen interne debatter, helt siden jeg ble adventist i 1994. Vi ønsker fred og hater uenigheter, men splittelsen i adventistsamfunnet på nøyt nivå allerede har skjedd. Tross at det er lite villighet fra divisjonene til å underordne seg GC, håper vi det ikke er tilfelle i vår union. Saken som står på spill, går mye dypere enn den virker på overflaten. For eksempel, er det gjort mange forsøk på å forandre vår eksisterende måte å tolke Bibelen på for å tilpasse oss en ny praksis som snek seg inn i menigheten fra verden i ca. 1970-tallene.

Vi vil gjerne lese i vår media artiklene som er skrevet av både motstanderne og tilhengerne av ordinasjonssaken, ikke bare av tilhengerne. Vennligst bær over med meg og min skriftlige Norsk, når jeg forsøker å beskrive så forsiktig som mulig flere fakta og konkluderer med noe som er i harmoni med vårt offisielle SDA samfunn. Likevel kan disse faktaene og konklusjonene oppfattes direkte og vanskelig av noen her lokalt, mest fordi de sjeldent gang er presentert på den måten i våre media. Vi ber mye for vår Union og lengter etter å se vår union vise et lojalt eksempel til de andre unionene. Deres bror i Kristus, Sergey.

15 Elsk ikke verden, heller ikke det som er i verden! Den som elsker verden, har ikke kjærligheten til Far i seg. 1Joh 2:15

19 Vi vet at vi er av Gud, og at hele verden ligger i det onde. 1Joh 5:19

19 Hadde dere vært av verden, hadde verden elsket sitt eget. Men dere er ikke av verden. Jeg har jo utvalgt dere fra verden, og derfor hater verden dere. Joh 15:19

Please follow and like us:
Scroll to Top