“alle er én i Kristus” er ikke om kjønnsrollene (Galaterne 3)

Gal. 3:28: ingenting med kjønnsrollene a gjøre

26 For dere er alle Guds barn ved troen, i Kristus Jesus.
27 Alle dere som er døpt til Kristus, har kledd dere i Kristus.
28 Her er ikke jøde eller greker, her er ikke slave eller fri, her er ikke mann og kvinne. Dere er alle én i Kristus Jesus. (Gal 3:26-28 B11)

Jøder, greker, slaver, frie, menn, kvinner er HELT LIKE når det gjelder å komme til Kristus, velge TRO og ta dåp. Ikke et eneste ord om funksjoner.

Nevner teksten her noe om funksjoner eller roller mann og kvinne tar? Nei. Teksten handler om TRO og DÅP og hele kapitlet Galaterne 3 handler egentlig bare om dette. Om vi hadde nå lest det hele kapitlet, ville vi ikke funnet et eneste ord om kjønnsfunksjonene er like eller ikke like.

Noen velger å si at teksten forutsetter at kjønnsfunksjonene også skal være like. Likevel er det ikke noe som tyder på det i selve teksten. For å få en bekreftelse eller avkreftelse på funksjonene, bør vi av den grunn vende oss til andre tekster.

Tenk hvor fint det kunne ha vært om forfatteren av brevet til Galaterne kunne ha forklart oss litt nærmere hva var det han egentlig mente i forhold til selve kjønnsfunksjonene. Og det har han gjort, han gjentok akkurat de samme setningene som finnes i Gal. 3:26-28 i et annet sted i Bibelen, der han presiserte nøyaktig hva han mente med kjønnsfunksjonene. Den neste artikkelen avdekker mer om denne presiseringen.

 

Please follow and like us:

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top