Kvinnene i spesiell tjeneste for Herren

Maria Magdelena lyser oss alle sammen veien til Jesus.

maria magdalena

Hun var den eneste som helte den dyrebare oljen på Jesu føtter. Hun torde å lete etter Jesus ved Hans grav etter korsfestelsen. Hun var den første som traff den oppstandne Jesus.

Det var mange kvinner som var profeter og talte Guds ord.

Han hadde fire ugifte døtre som hadde profetisk gave. (Ap.Gj. 21:9 B11)

Det er trygt å si at begge Bibelske testamenter inneholder regler for å rette de urettferdige trendene i samfunnet, og kvinnelige rettigheter er ett av disse områdene der disse reglene opererte. Noen av eksempler er RUT, DEBORA PROFET, JESU MOR.

Både Kristus og ap. Paulus gjorde noe helt revolusjonerende på den tiden – kristne kvinnene fikk adgang til å få utdanning, til å forkynne og undervise i Guds Ord, og lede i tilbedelsen for Herren, – alt det som kvinnene etter tradisjonen egentlig var helt utestengt fra ellers.

Ellen White:

“give them a power that exceeds that of men. They can do in families a work that men cannot do, a work that reaches the inner life. They can come close to the hearts of those whom men cannot reach.” RH, Aug. 26, 1902

Hun skriver, at kvinnene blir gitt kraften fra det høye som overstiger den kraften mennene har, der det gjelder familieliv og å nå menneskets indre liv. Hun sier at våre søstre kan i noen sammenhenger nå med budskapet til hjertene DYPERE enn menn kan gjøre det.

BIBELEN HAR ALDRI TILRETTELAGT FOR Å UNDERTRYKKE NOEN MENNESKER ELLER KATEGORIER MENNESKER, INKLUDERT KVINNER ELLER MENN.

Vi er helt enige med den gode artikkelen “Jesus møter kvinner” oversatt av Claes Lundström og poenget som forfatteren bringer fram, fordi også blant jøder på Jesu tid var mange kvinner undertrykket. Selvfølgelig skulle Jesus løfte kvinner. Jesus løftet alle mennesker som var undertrykket, og kvinner var blant dem. Det ville vært en forvrengning av Guds Ord å gjenopprette noe som ligner på en gammel jødisk kultur, eller i hvert fall på de aspektene i den kulturen som rettferdiggjør undertrykkelse av kvinner.

At Jesus var bekreftende mot kvinner, betyr det at han mente ingen forskjeller i kjønnsrollene? La oss si det på en annen måte: betyr kjønnsforskjellene undertrykkelse i alle tilfeller? Svaret er jo helt avhengig av hva vi legger inn i det ordet “kjønnsrollene”, og ikke minst hvor kjønnsrollene kom fra. Kom de fra den gammel jødisk kultur, fra mennesker som hadde harde hjerter (Mark 10:5)? Eller kom de fra Guds natur? Et bedre spørsmål er kanskje: finnes det en konflikt mellom menneskets verdi og rollen det får av Gud? På alle disse spørsmålene gir vi utfyllende svar i artiklene på denne nettsiden, blant annet her.

Please follow and like us:

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top