Jesus om hvem som blir stor (Markus 10)

Men Jesus kalte dem til seg og sa: “Dere vet at de som blir regnet som fyrster over folkene, undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. Men slik er det ikke blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave. (Mar 10:42-44 B11)

 

I Jesu åndelige rike passer ikke inn det ønsket å være stor eller større enn de andre i familien eller i menigheten. Det er derfor sier Jesus at den som VIL bli stor, som vil UNDERTRYKKE, som vil styre MED HARD NÅND, må vende om. Han må lære å være alles slave.

Betyr det at det ER ingen hierarki i Guds rike?

Eller kan det hende at Gud innsetter i de forskjellige posisjonene i rikets hierarki personene som faktisk ikke har i seg denne lengselen etter å våre stor, eller å undertrykke, eller å styre med hard hånd? Treffer vi kanskje noen eksempler i Bibelen om at Gud til og med befalte mennesker å innta en ledende rolle, og hvis vedkommende var imot det, ville denne reaskjonen vekket Guds harm?

Ja, vi treffer sånne eksempler. Vi finner en sånn lære i Bibelen. Det er en Bibelsk lære at noen personer måtte ta fra Gud en ledende rolle og skulle bli overhode i menigheten. Det ble deres oppgave. én av forutsetningene for at Gud valgte ut disse personene var at de måtte være veldig ydmyke mennesker.

Please follow and like us:

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top